|Advies voor het kiezen van de juiste sportvoeding om fit te blijven

Advies voor het kiezen van de juiste sportvoeding om fit te blijven

Als fanatieke sporter wil je graag veel trainen zodat je snel resultaat boekt. Als je last hebt van pijnlijke spieren kan dit vertraging opleveren. Dankzij sportvoeding herstellen je spieren sneller en wordt je lichaam voorzien van extra vitaminen en mineralen. Hierdoor herstel jij sneller waardoor je de volgende training weer enthousiast en fit aan de slag kunt. Wij geven je advies voor het kiezen van de juiste sportvoeding.

Wat is sportvoeding?
Als je het hebt over sportvoeding, dan moet je denken aan voedingssupplementen die speciaal zijn bedoeld voor sporters. Voedingssupplementen zijn ontzettend populair en worden dus ook veel gebruikt door sporters. Het is belangrijk dat de voedingssupplementen worden genomen naast een goed en gezond dieet. Dankzij de voedingssupplementen krijg je extra vitamines, mineralen en eiwitten binnen. Je moet het dus niet zien als een vervanging van een gezond dieet. Heb je een goed dieet die je aanvult met voedingssupplementen? Voor een optimaal effect is het belangrijk om ook goed te trainen. Zo is het effect snel en langer te zien.

Waarom sportvoeding gebruiken?
Het gebruik van voedingssupplementen brengt veel voordelen met zich mee. Het herstel van de spieren wordt dankzij voedingssupplementen bevorderd dankzij de aminozuren die je lichaam krijgt. Ook wordt je lichaam voorzien van eiwitten, vitaminen en mineralen. Als je spieren sneller herstellen, zorgt dit er dus ook voor dat je lichaam beter is voorbereidt op de volgende sporttraining die je hebt.

Voorbeelden sportvoeding
Wat zijn nu goede sport supplementen? Er zijn veel voedingssupplementen die veel worden gebruikt door sporters. Voorbeelden zijn:

  • Creatine
  • Eiwitshakes
  • Omega 3 visolie
  • Multivitamine
  • Magnesium en calcium tabletten
  • Vitamine C, D3 en B12

Wanneer sportvoeding gebruiken?
In principe kun je sportvoeding gebruiken bij alle sporten. Het is namelijk bij elke sport belangrijk dat je lichaam is voorzien van de juiste vitaminen en mineralen en dat je spieren snel herstellen. Het is dus zeker niet zo dat er maar bij bepaalde sporten gebruik gemaakt kan worden van voedingssupplementen. Een sport waarbij sportvoeding heel erg populair is, is fitness. Denk bijvoorbeeld aan kracht training en bodybuilding. Maar zelfs bij ballet of voetbal is dit een geschikte manier om je spieren steller te laten herstellen. Bij elke sport waarbij je spieren overbelast zouden kunnen raken, is het gebruik van voedingssupplementen aan te raden. Als je spieren sneller herstellen zorgt dit ervoor dat je dus meer kunt trainen. Meer trainen betekent bij de meeste sporten dat je ook sneller resultaat hebt.

Levensstijl onder de loep
Als je als sporter optimaal resultaat wilt bereiken, is het van belang om je levensstijl onder de loep te nemen. Dit is relevant omdat je meer nodig hebt dan enkel voedingssupplementen om je doelen te bereiken. Een goed dieet is erg belangrijk en ook is een strak trainingsschema onmisbaar als je resultaat wilt bereiken. Breng daarom voordat je aan de slag gaat, eerst in beeld wat je doelen zijn. Wat zijn je doelen en wanneer wil je deze doelen hebben bereikt. Door dit in beeld te brengen is het mogelijk om een realistische planning te maken waarin je ook echt daadwerkelijk in staat bent om resultaten te boeken. Combineer voedingssupplementen met een gezond dieet en voeg hier goede trainingen aan toe. Deze elementen maken het ook voor jou mogelijk om bijvoorbeeld een beter conditie te krijgen of enkele kilo’s kwijt te raken.

2018-03-22T12:53:55+00:00 22 maart 2018|Geen categorie|

Leave A Comment