|In hoeverre wordt een traplift vergoed?

In hoeverre wordt een traplift vergoed?

Naarmate mensen ouder worden, neemt de kans op lichamelijke gebreken toe. Denk bijvoorbeeld aan pijnlijke gewrichten, rug- en nekklachten, enzovoorts. Daarbij zijn er veel senioren die het steeds lastiger vinden om met de trap omhoog te gaan! Het uitbouwen van de woning, om gelijkvloers te leven, behoort niet altijd tot de mogelijkheden. Datzelfde geldt voor een verhuizing naar een andere woning. Een traplift kan in dit geval de uitkomst voor senioren bieden. Met een traplift kom je eenvoudig op de eerste of tweede etage van je woning. De mogelijkheden die tegenwoordig worden aangeboden, maken dat de traplift precies kan worden aangepast naar de vorm van de trap in huis.

Vergoeding voor het plaatsen van een traplift

In sommige gevallen wordt het plaatsen van een traplift voordeliger, doordat je mogelijk in aanmerking komt voor een vergoeding. Het is sterk afhankelijk van je persoonlijke situatie of en in welke mate je in aanmerking komt voor een vergoeding om een traplift te laten plaatsen. Daar komt nog bij dat ook je woonplaats van invloed kan zijn op de vergoeding voor de traplift. Dit kan per gemeente verschillen!

Breng een bezoek aan het WMO-loket van je gemeente, om te achterhalen of je in aanmerking komt voor een vergoeding. Woon je in België? Lees verder op deze website, om te zien of je ook hier een vergoeding aan kunt vragen.

Zorgverzekering en trapliften

Helaas wordt er vanuit de zorgverzekering doorgaans geen mogelijkheid geboden, om een deel van de kosten voor de investering in een traplift terug te krijgen. Een vergoeding wordt doorgaans alleen uitgekeerd voor de behandeling van lichamelijke problemen. Denk aan fysiotherapie om pijnlijke gewrichten te behandelen, medicijnen om deze klachten tegen te gaan, enzovoorts. Een alternatief voor een vergoeding van het WMO-loket, is het PGB (Persoonsgebonden Budget).

2018-08-06T10:01:58+00:00 6 augustus 2018|Geen categorie|

Leave A Comment