|Meest voorkomende kwaaltjes bij ouderen

Meest voorkomende kwaaltjes bij ouderen

Naarmate je ouder wordt kunnen er verschillende kwaaltjes opspelen. Denk bijvoorbeeld aan rugklachten die opspelen, nekklachten en stijvere gewrichten. Waar opstaan vroeger geen enkel probleem was, lijkt dit nu steeds moeilijker te worden! Deels heeft dit te maken met te weinig beweging op een latere leeftijd. Dit is echter slechts een deel van het probleem, ook ouderdom speelt hierin mee. Door meer te bewegen kan een deel van deze ouderdomskwaaltjes verminderd worden. Het zal logischerwijs erg lastig blijken te zijn, om de kwaaltjes volledig te verhelpen.

Tip: informeer eens bij een fysiotherapeut of een huisarts, welke oefeningen je kunnen helpen om de kwaaltjes zolang mogelijk uit te stellen.

Incontinentie bij oudere mannen en vrouwen

Naast de klachten die je kunt verminderen door meer te bewegen, zijn er ook klachten waar je weinig aan kunt doen. Een van deze klachten is urineverlies, wat vaak wordt aangeduid als incontinentie. Wanneer je steeds vaker vocht in je ondergoed opmerkt, kan het slim zijn om hier hulpmiddelen voor aan te schaffen. Het is immers erg vervelend als anderen opmerken dat je te maken hebt met urineverlies. Ofwel door een nare geur, ofwel door een natte broek. Op Depend.nl vind je verschillende hulpmiddelen die je helpen de gevolgen van urineverlies zo goed mogelijk te beperken.

Niets om je voor te schamen

Het is belangrijk om je te beseffen, dat je je niet hoeft te schamen voor dergelijke klachten op latere leeftijd. Het kan zelfs heel verstandig zijn om een bezoek te brengen aan de huisarts! Wanneer je bijvoorbeeld last hebt van stijve of pijnlijke gewrichten, zou dit ook op andere aandoeningen dan stijfheid door te weinig beweging kunnen duiden. Denk bijvoorbeeld aan een veel voorkomende aandoening als reuma. Een arts kan je hier medicatie voor geven, waarvan de kosten vergoed worden door je verzekeraar.

2018-04-25T09:29:36+00:00 25 april 2018|Geen categorie|

Leave A Comment