|Veel voorkomende lichamelijke klachten op kantoor

Veel voorkomende lichamelijke klachten op kantoor

Lichamelijke klachten zijn aan de orde van de dag op de werkvloer van veel bedrijven. We zitten steeds vaker stil met z’n allen, waarbij geregeld de verkeerde werkhouding wordt aangenomen. Denk bijvoorbeeld aan de kantoorbaantjes waarbij men van 9 tot 17 met een kromme rug op een bureaustoel zit. De eerste maanden zal dit geen problemen opleveren, tot men langzaam steeds meer klachten aan de rug ondervindt. Naast klachten aan de rug, spelen ook nekklachten regelmatig op bij mensen die dergelijke banen hebben.

Niet alleen bij kantoorbanen is de kans op lichamelijke klachten steeds groter geworden. Ook de klachten bij de fysiekere banen zijn onverminderd hoog. Denk aan tegelzetters, bouwvakkers, enzovoorts. Een verkeerde houding of het tillen van te zware voorwerpen kan vergaande gevolgen hebben.

Kramp in benen en armen tijdens werkdagen

Wanneer je een vervelende pijn ervaart in je benen en armen, kan dit duiden op kramp. Dit is vaak het gevolg van een verkeerde houding, in combinatie met te weinig beweging. Niet voor niets wordt aangeraden om regelmatig een ommetje te lopen, of bijvoorbeeld een aantal uur staand te werken. Let er hierbij op dat je niet voorovergebogen staat, maar een rechte houding aanneemt. Zo worden een pijnlijke rug en nek voorkomen.

Hulpmiddelen tegen lichamelijke klachten

Naast het aannemen van een betere houding, regelmatig een ommetje wandelen en staand werken, zijn er verschillende hulpmiddelen verkrijgbaar die je lichamelijke klachten helpen te voorkomen. Kijk bijvoorbeeld eens naar een monitorarm voor op je werkplek. Met deze monitorarmen kun je een los scherm op je werkplek installeren. Zo hoef je niet voortdurend naar het scherm van je laptop te kijken. Een laptopscherm staat vaak te laag, waardoor uw nek een groot deel van de dag gebogen is. Dit kan voor nek- en rugklachten zorgen, die eenvoudig voorkomen worden met deze monitorarmen.

2018-04-25T09:34:40+00:00 25 april 2018|Geen categorie|

Leave A Comment