|Voetklachten: wat kunnen de oorzaken zijn?

Voetklachten: wat kunnen de oorzaken zijn?

Er zijn verschillende potentiële oorzaken voor klachten aan je voeten op te merken. Denk bijvoorbeeld aan klachten als gevolg van het dragen van verkeerd schoeisel! Ook een hielspoor is een veel voorkomende blessure aan de onderzijde van de voet, in het bijzonder aan de hak. In dit artikel vertellen we je meer over de mogelijke oorzaken van voetklachten. Houd er rekening mee dat niet alle behandelingen aan de voet vergoed worden vanuit je zorgverzekering. Kijk daarom altijd je polisvoorwaarden na, om te achterhalen welke behandelingen en medicijnen wel of juist niet vergoed worden.

Hielspoor als oorzaak van een pijnlijke voet

De kans is groot, dat je al eens van een hielspoor hebt gehoord. Dit is een veel voorkomende blessure onder sporters. Bij een hielspoor is er sprake van een verkalking van de peesplaat, die aan het hielbeen bevestigd zit. Deze verkalking kan een ontsteking tot gevolg hebben, die voor pijn zorgt tijdens het lopen. Niet alleen tijdens het lopen kan de pijn van een hielspoor opspelen, ook wanneer je een lange tijd op dezelfde plek blijft staan treden de pijnklachten op. Een oplossing voor een hielspoor kan het gebruik van een inlegzooltje zijn. Lees meer op deze website, over het gebruik van en de aanschaf van een inlegzooltje.

Voetklachten door verkeerd schoeisel

Enigszins voortbordurend op een hielspoor, zijn de klachten die ontstaan als gevolg van verkeerd schoeisel. Denk bijvoorbeeld aan mensen die een rondje gaan hardlopen op hun alledaagse schoenen. Dit kan voor nare blessures zorgen, omdat de demping van deze schoenen nihil is. Iedere keer als je op een voet landt, moet deze de klap volledig zelf verwerken. Enkel wanneer je voortdurend op je voorvoet landt, zullen de gevolgen van het dragen van verkeerde schoenen beperkt blijven. In veel gevallen landt men echter op de hak.

2018-08-06T09:56:46+00:00 6 augustus 2018|Geen categorie|

Leave A Comment