|Waar moet je op letten bij het kiezen van een zorgverzekering?

Waar moet je op letten bij het kiezen van een zorgverzekering?

Aan het eind van ieder jaar heb je de mogelijkheid om over te stappen naar een andere zorgverzekeraar. Doordat de premies door het jaar heen kunnen wijzigen, kan het verstandig zijn om je mogelijkheden tegen elkaar af te wegen. Een overstap zorgt bijvoorbeeld voor lagere maandlasten, voor een betere dekking, enzovoorts. Naast de mogelijkheid om over te stappen naar een andere verzekeraar voor je zorgverzekering, zijn er meer mogelijkheden. Zo kun je er ook voor kiezen om je zorgverzekering uit te breiden met een aanvullende verzekering. Een tandartspraktijk in Schiedam raadt cliënten met een groot aantal complicaties aan hun gebit bijvoorbeeld aan om een aanvullende tandartsverzekering af te sluiten.

Bereken of een aanvullende verzekering zinvol is

Door voor een aanvullende verzekering te kiezen zullen je maandlasten logischerwijs hoger worden. Je betaalt immers meer premie! Het is om deze reden belangrijk om voor het afsluiten van een extra verzekering na te gaan of dit rendabel voor je is. Wanneer je maar eens in de vijf tot tien jaar een gaatje moet laten vullen bij je tandarts, is een aanvullende tandartsverzekering niet verstandig. De extra premie die je in dit geval betaalt, weegt namelijk niet op tegen de kosten voor het vullen van je gaatje. Zo kun je ook een berekening maken voor andere aanvullende verzekeringen.

Let goed op de dekking van een zorgverzekering

Een ander bepalende factor bij het vergelijken van zorgverzekeringen, is de dekking van een individuele verzekering. Soms lijkt een zorgverzekering heel aantrekkelijk door een lage maandelijkse premie. De beperkte dekking van dit type verzekering maakt echter, dat je bij medische ingrepen veel duurder uit bent, dan wanneer je voor een iets hogere premie gekozen had. Lees om deze reden altijd de polisvoorwaarden van een zorgverzekering door, om te achterhalen hoe goed de dekking hiervan is.

2018-04-25T09:26:00+00:00 25 april 2018|Geen categorie|

Leave A Comment