|Wat vergoed een basis zorgverzekering?

Wat vergoed een basis zorgverzekering?

Er zijn veel verschillende dingen die een zorgverzekering vergoed. Maar er zijn ook veel dingen die een verzekering niet vergoedt. Echter is het ook afhankelijk van de dekking die je hebt, in een basis dekking vallen weer andere vergoedingen dan een uitgebreide dekking. Dit artikel legt je precies uit wat een basis dekking van jouw zorgverzekering vaak dekt.

 

Verschillende zorgverzekeringen

Er zijn vele verschillende soorten zorgverzekeringen. Elke zorgverzekering biedt andere prijzen en andere extra’s. Veel mensen zien hierdoor door de bomen het bos niet meer, wanneer dit ook bij jou het geval is kun je gemakkelijk op het internet alle verschillende zorgverzekeringen vergelijken om zo voor jou de beste prijs te zoeken.

 

Wat dekt een basisverzekering?

De overheid bepaalt wat er in het basispakket van een verzekering zit. Het basispakket dekt verschillende ‘standaard kosten’. Denk bijvoorbeeld aan huisarts bezoeken, de meeste ziekenhuis opnames, de behandeling van psychiatrische aandoeningen en sommige apotheek kosten. Bij het basispakket is het wel zo dat je een eigenrisico hebt van een bepaald bedrag, dat houdt in wanneer je kosten maakt en dit door de verzekering wilt laten uitkeren dat je een bepaald bedrag zelf moet betalen. Dit bedrag is meestal rond de €200,- maar verschilt per verzekering en is afhankelijk van de maandelijkse premie die je betaald.

 

Zorg die je niet gebruikt

Het basispakket in Nederland is erg uitgebreid, het kan dus zo zijn dat je niet alle zorg gebruikt die wel in het basispakket valt. In dat geval gaat het geld dat je betaald naar andere zorgkosten, zoals bijvoorbeeld de kraamzorg voor jonge moeder en aan de specialistische zorg voor ouderen. Echter betalen ook deze groepen mensen op hun buurt weer niet voor de zorg die zij niet nodig

2018-10-03T18:47:24+00:00 3 oktober 2018|Geen categorie|

Leave A Comment